26 juli 2008

  Molen

Tja, een foto van een molen. Die zie je zo veel op internet. Laat mij er dus ook maar even eentje bij doen dan. Deze molen staat aan de rand van het Paterswoldse meer en is recentelijk opgeknapt. Kijk voor nog een paar foto's van deze molen op Rileo album-003

+++

23 juli 2008

  Kalebas

Ja hoor! Ze zijn er weer.... de kalebas. Velden vol bij Smilde. Hoe die dingen aan hun naam komen weet ik niet, want zo kaal als wij ze noemen zijn ze niet. Een mooie vrucht in ontelbare kleuren combinaties. Dit is er één van.

+++

20 juli 2008

  Regen, regen, regen

Ik ben deze week nog maar één keer op de fiets geweest. Voor de rest was het elke dag regen. En dan niet een beetje, nee met bakken.

+++

18 juli 2008

  Bargerveen

In Bargerveen geweest met de fiets. Zestig kilometer rond gefietst tot in Duitsland aan toe. Prachtig natuurgebied waar we trots op kunnen zijn. Er is in vroeger tijden natuurlijk heel wat turf weg geroofd en dat moet dan langzaam terug komen door het grondwater hoog te houden. Dat gaat met een snelheid van één millimeter per jaar. Dus....

+++

17 juli 2008

  Winkeltje

Ergens bij Erica eindigt de wereld zei ooit Daniel Lohuus. Reed ik ergens bij Erica, zie ik dit stokoud winkeltje langs het kanaal. Er was uiteraard geen enkele activiteit en ik kon deze foto toch nog netjes maken door de winkelruit.

+++

9 juli 2008

  Grenspaal

Het was altijd al een strijd en nu is dat werkelijkheid. De grens tussen Groningen Friesland en Drenthe. Hier hebben we dan een echte grenspaal uit het jaar 2008. Het staat in Fochteloërveen zo'n beetje middenin. Aan de ene kant het wapen van Friesland en uiteraard het wapen van Drenthe aan de andere kant. Alleen de kleuren kloppen niet. Het echte wapen is natuurlijk niet wit.

+++

7 juli 2008

  Amstel&Grolls

Deze flesjes zag ik op een jaarmarkt staan. Ze associeren wel mooi met "verdraaid" lekker. Moeilijk te openen lijkt me je breekt zo de kop er af. Het is een foto uit 2003 toen hadden we nog niet zo veel pixels.

+++

6 juli 2008

  Sluistoeters

De gemeente Assen heeft een nieuwtje de sluistoeters. Jazeker een waar kunstwerk die door gebruik te maken van de verschillende toeters de waterstand in de sluis aangeeft. Ik heb hem zelf nog niet kunnen horen, want er was op dat moment geen scheepvaart verkeer.

+++

5 juli 2008

  Skyline

Dit is de skyline van Assen met gezicht op Kloosterveen. Rechts in het midden staat de politietoren als hoogste gebouw.

+++

4 juli 2008

  Kleinste huisje van Assen

Volgens mij is dit het kleinste huisje in Assen. Gymnasiumstraat 28.
Wie nog een kleinere woning ergens weet mag het zeggen.

+++

2 juli 2008

  Schapen...

Een schaap is een heel raar dier. Hij loopt altijd voor je aan met als gevolg dat je altijd konten staat te fotograferen. Het is in praktijk vrijwel onmogelijk om ze aan de kopse kant te krijgen. Maar dat wilde ik eigenlijk niet vertellen, ze zijn weer geschoren die wolmachines. Dan is het mooie er even vanaf.

+++