30 juni 2008

  Bereklauw

Mooi hè de bereklauw. Ze staan nu weer volop te bloeien langs heren wegen en als de zon er op schijnt krijg je toch wel heel mooie doorkijkjes.

+++

28 juni 2008

  TT in Assen

Daar gaan ze weer de ronkende en zoemende stalen monsters op wielen. Prachtig om naar te kijken als de TT is afgelopen. Het vertrek is massaal en duurt zeker twee uur.

+++

27 juni 2008

  Uutschieter

Goh, maak ik me daar toch per ongeluk een mooie foto! Het was stralend mooi weer en de zon deed zijn best toen ik deze klaproos ergens in een bos zag staan. Die moest natuurlijk even vereeuwigd worden. Op mijn site www.rileo.nl vind je er nog een paar in de rubriek uutschieters.

+++

24 juni 2008

  Omgevallen bomen

Hier in Deurze was het ook raak met omgevallen bomen.

+++

23 juni 2008

  Afgerukt

Het was weer eens zover. Dwars over het fietspad geplaatst een ferme tak of beter een stuk boom. Gewoon afgeknapt door een stoere rukwind. Meestal is het een voor- dan wel najaarsstorm, maar deze was in juni. Wij waren er zelf niet bij toen dit gebeurde, wij stonden net in Rolde te schuilen onder een kantoor luifel voor een enorme plensbui en windhoos.

+++

20 juni 2008

  Frankrijk

Mooie tunnel. Als ik vertel dat dit in Frankrijk is geloof je dat zo. Maar nee dat is niet het geval. Deze foto nam ik nabij Gieten en daar kom je door als je van Eext naar Gieten rijdt of andersom. Ik was op de fiets. Als je met de auto bent dan moet je even uitstappen natuurlijk.

Kijk voor meer mooie foto's op mijn site RILEO.NL

+++

18 juni 2008

  Bollenboer

Dit had ik nog niet eerder gezien. Een tractor met vier medewerkers die liggend in een hangend tuig de bollen handmatig in de grond stoppen. Dat moet omdat bollen met de punt naar boven moeten staan anders krijg je geen bloem naar de oppervlakte. De boer loopt er omheen de lege kratten aan te vullen. Ondertussen loopt de tractor op zijn gemakje heel langzaam met een snelheid van een kilometer of 1, 2 vooruit.

Mooi landelijk tafereeltje. In dit geval bij Smilde.

+++

16 juni 2008

  Tavira

Een prachtige mobieltje foto van een drooggevallen rivier-delta ergens in de buurt van Tavira in de Algarve.
Wat een gemiste kans als je dan je echte fototoestel niet bij je hebt. Deze foto is niet door mij gemaakt.

Hier zoeken een paar mensen eetbare mosselen die zijn achtergebleven in de droog gevallen riviermonding.

+++

12 juni 2008

  Gedenksteen Cuby

Hier ligt ie dan. De gedenksteen van Cuby vlak bij Grolloo. Het verhaal wil dat hij hier op deze steen zijn lied "Window of my eyes" heeft gecomponeerd. Later heeft een fanclub zijn naam in die steen laten graveren.

Natuurlijk moet daar nog even een close-upje bij. Harry Muskee heeft ook nog een buste staan in Grolloo. Hij is toch wel populair nog steeds.

+++

11 juni 2008

  Veenpluis

En de natuur zijn best maar doen. Hier in Grolloo staat het veenpluis in weelderige bloei. Daarom zat Cuby natuurlijk zo vaak op zijn dikke steen nabij de plas liedjes te componeren zoals Window of my eyes. Het blijft mooi en ik moet altijd aan katoen denken als ik dit weer zie.

+++

8 juni 2008

  Bamboe

Bamboe. Als je in Drenthe wilt vissen hoef je niet eerst naar de winkel. Hooguit om een snoertje aan te schaffen. De hengels staan gewoon in het landschap in dit geval bij Hooghalen.

+++

6 juni 2008

  Rododendron

De natuur is weer uitbundig bezig. Het fluitekruid is al weer uitgebloeid en hier staat een rodo volop zijn meeldraden te tonen. Heel Drenthe staat er vol mee.

+++

2 juni 2008

  Vingerhoedskruid

De tijd is weer aangebroken na het fluitekruid het vingerhoedskruid. Hier in Gieterveen stond de hele tuin er vol mee. Prachtig gezicht al die kleuren door elkaar met ook nog papavers.

+++