29 september 2008

  Meander

Prachtig zo'n stukje rustgevende natuur. Dit is het Oude Diep tussen Mantinge en Bruntinge gefotografeerd vanaf een bruggetje in het fietspad.

Je ziet duidelijk de slingerende vorm van het diepje welke Staatsbosbeheer, ook in Aa en Hunze in Drenthe, aan het terugbrengen is in de originele staat.

+++

20 september 2008

  Sprinkhaan

Rare naam eigenlijk, sprinkhaan. Dit is een grote groene sabel sprinkhaan. Zat op mijn fietspad op weg van Annen naar Gieten. Hij wilde best even voor de camera poseren.

Deze mist jammer genoeg een achterpoot.

+++

15 september 2008

  Lampion

Weer zo'n mooi plantje vonden we op weg van Fochteloërveen naar Smilde. De lampionplant. Mooi zo'n veld vol evenals de kalebassen vol kleur.

+++

13 september 2008

  Herfst

Jazeker het is er weer tijd voor. De herfst doet zijn intrede en daar horen traditiegetrouw ook de foto's van paddestoelen bij. Honderden passeren de revue. Op elke site te vinden alleen geen één is er gelijk.

Deze is de vliegenzwam en doet zijn naam geen eer aan. Liever zou ik hem de kabosto willen noemen.

+++

10 september 2008

  Pompoen, meloen en kalebas

Ja hoor, daar zijn ze weer! Ieder jaar opnieuw groeien de pompoenen meloenen en kalebassen weelderig op de rijk bemeste gronden. De kalebas is meer voor de sier in de huiskamer of terras. Meloen kun je eten maar die hele grote zitten vol met zaad net als de pompoen. Ik hoor het meest dat je d'r dan soep van kunt maken. Maar om nou elke dag pompoensoep te moeten eten.....

+++

5 september 2008

  Joekel

Voor het eerst een joekel van een foto maar ik vond hem zo mooi gelukt.

+++